fredag 2 november 2012

det gör ingenting att jag inte sover så mycket, jag har ju världens sötaste fötter att pussa på

Jag förstår verkligen varför småbarnsföräldrar är kända för att prata om sitt barns bajs. Det är ju intressant! Mest eftersom man som förälder ständigt oroar sig över att bebisen ska få ont i magen, bli hård eller gasig osv. Varje gång ens barn bajsar tänker man "hurraaa allt fungerar som det ska". Då förstår ni nu min oro när Melwin inte gjort det sen i söndags. Tänk om han har ooont? Men samtidigt är det ingen fara om barnet bajsar en gång i veckan så länge som man ammar, eftersom bröstmjölk är laxerande. Med ersättning däremot bör barnet bajsa oftare. Men ändå.. Hoppas han bajsar idag! Typ precis när Jocke kommit hem hahaha
Mina söta höstbebiiis
Den här veckan har vi haft fullt upp. Jag trodde liksom att jag skulle vara ensam och få långtråkigt nät jag var mammaledig, men nej. Hinner knappt med allt! I tisdags var äntligen Ellinor och Karolina över, länge sen! Vi hade liksom tänkt träffas sen i somras, men det har inte blivit av fören nu. Så det var riktigt kul att ha dom här! Melwin var riktigt samarbetsvillig och hur mysig som helst, så vi kunde fika (juuuulmust och pepparkakor). Lillkillen fick även sina första rosa leksaker! Ett snuttedjur och en skallra. Det är bra för honom med lite andra färger på sina leksaker hehe. Den dagen hann jag med massor av saker. Diskade, gick promenad, handlade, tvättade och hängde tvätt, och sorterade alla bebiskläder! Har huuur mycket kläder som helst, kommer inte behöva köpa på länge. Just nu använder han fortfarande storlek 50, men inom ett par veckor kommer han börja med 56. Längtar lite tills dess eftersom de kläderna är roligare och färggladare. I de minsta storlekarna har vi mest svart, vitt och grått osv. Och jag som älskar färg! Men snart så. Sedan har vi en hel kartong med 62-68 och en kartong med 74-104. Så om det är något vi behöver är det de större storlekarna, även om det är långt kvar innan han kan ha det. Och kanske i 68.. Inte helt säker på om det vi har räcker, men det märker vi nog. Sedan har han en hel del fina overaller i olika storlekar, så det kommer vi inte heller behöva köpa! Jätte bra.

I onsdags åkte vi med min syster Julia till Nyköping för att handla lite smått. Vi började med en fika för att kunna amma Melwin, och sedan gick vi upp till min kiropraktor för att boka en ny tid. Där har dom också skötbord vilket inte finns överallt. Sedan hittade vi en jättekul present till lilla Tove som fyllde år igår. Imorgon ska Melwin på sitt första barnkalas :D. Julia köpte lite julklappar och sedan gick vi till bussen. Men var tvungna att vända eftersom jag glömde att jag skulle till apotket och köpa mer magdroppar åt Melwin. Eftersom vi då missade bussen passade jag också på att köpa en farsdag-present till Jocke (schhhhh).

Igår kom Julia hit istället och sov över, eftersom mamma och pappa skulle till Ullared (tokstollar) och det är ju inte så kul att vara i ett stort hus själv. Det var mysigt att ha min syster över, som då fick lite kvalitetstid med lillkillen, och jag hann både diska och städa badrummet, och duscha! Däremot var Melwin väääääldigt kinkig. Han vaknade vid kvart i tre och vägrade sedan sova i mer en korta stunder. Han åt, sov kanske 10 minuter, vaknade och var glad, skreeeeeeeeek, åt, och om och om igen. Det var liksom inget som dög och jag provade verkligen ALLT. Jag tror att han hade ont i magen, och jag kom på att det måste vara pepparkakorna... SUCK. Jocke lyckades i alla fall få honom att somna vid elva, stackarn! Han sov då i 20 minuter, vilket var tillräckligt för att han skulle orka äta ordentligt, och sedan somna om igen. Han ville sedan inte äta fören 4, helt okej! De senaste nätterna har Melwins sömn förbättrats avsevärt. Han vaknar bara med 4-5 timmars mellanrum, vilket alltså bara blir 1-3 gånger per natt! Helt otroligt. Nu ligger vi på soffan, Melwin ligger i min tröja och sover, och Julia åkte för en stund sedan. När lillen vaknat och ätit tänkte jag att vi skulle ut och gå. Och ta itu med tvätten kanske.. Det blir så mycket tvätt med ett barn! Men först måste man ju uppdatera bloggen haha. Det är lite frustrerande, har omkring 150-200 läsare om dagen, men ingen som kommenterar eller något?
Pappa är BÄST

4 kommentarer:

  1. älskar första bilden! :) söt björndress

    SvaraRadera
  2. Heeej Annie!
    Jag läser fortfarande din blogg ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. yay :D och jag brukar spara din tills jag är uppe och ammar på natten så att jag har något att göra ^^

      Radera