måndag 26 november 2012

det jobbigaste med att vara mamma

Man vet inte inte vad riktig oro är fören man har barn, jag lovar. Först när man själv är förälder förstår man varför ens egna föräldrar oroat sig så för en när man var liten. För usch vad rädd man blir för minsta småsak! Nu har vi i alla fall ett orosmomet mindre. Idag var vi på sjukhuset för att återigen kolla upp Melwins blåsljud, idag med ultraljud. Undersökningen tog ungefär 45 minuter och läkaren kunde inte hitta något fel. Även om man egentligen inte trodde att det var någon fara så hör det ju såklart till att man oroar sig som f*n. Men ingen fara alltså! Allt är som det ska med lilla knuten. Han tyckte nog att undersökningen var rätt jobbig, ligga helt still medan en främmande människa drar runt ett instrument över bröstet och magen med en kall gegga på. Man vet ju själv hur kallt det blir! Melwin var jätte duktig i början, skrattade och log mot mannen, men efter en stund tröttnade han och blev ledsen. Och det var rätt jobbigt när han låg där och grät, för vi visste ju att bara man plockade upp honom skulle han ju sluta gråta. Och det går liksom inte att få en sån liten bebis på bättre humör om man inte kramar om honom, det funkar inte direkt med leksaker liksom, han är för liten för att uppskatta leksaker och sådant. Hursomhelst såg allt jätte bra ut, men man får såklart lyssna på hjärtat om några månader igen för att vara på säkra sidan. Skönt att det är överstökat!
När vi ändå var på sjukhuset köpte vi lite saker på apoteket, en bröstpump och en speciell nappflaska. Har ju tänkt köpa bröstpump ett tag, eftersom det kan vara rätt bra att ha vid nödfall, eller om vi skulle vilja ha barnvakt eller om jag skulle råka äta något dumt som Melwin inte tål (typ pepparkakor hehehehe). Nappflaskan vi köpte heter medela calma och har en speciell dinapp som är anpassad för bebisar som ammas så att de inte vägrar bröstet sedan. Flaska är ju lättare för bebisar att äta ur, eftersom det rinner lättare ur den, och då blir det jobbigt för dem att ammas sedan, och de vill man ju helst slippa. Jocke försker med den flaskan nu men Melwin verkar bli sur så vi får om den funkar.. Nä det gick! Skönt




Melwin har varit väldigt trött idag, som ni ser på bilderna ovan så somnade han hur lätt som helst hela tiden. Till och med natten blev lite annorlunda, då han sov från halv 3 till 7 och chockade mig massor. Speciellt eftersom jag vaknade och Jocke inte var där, i vanliga fall vaknar jag när han går upp men inte imorse så det kändes lite konstigt att vakna utan honom. Antar att jag också var väldigt trött. Vi gick upp vid 10 då Melwin åt och somnade om, och det fortsatte han med, åt och sov i princip. I vanliga fall brukar han vara vaken under förmiddagen. Sedan blev han jätte LEDSEN, inte skrek utan grät verkligen, men när jag klädde på honom overallen somnade han så fort jag la honom på sängen, gullungen. Han har en annan overall nu, eftersom jag tycker det börjar bli dags för storlek 56 nu då han blir 2 månader imorgon. Den var väldigt gullig eftersom det var så stor och han såg så liten ut. Vi gick en kort promenad, åt lunch och sedan kom Jocke hem och vi åkte till Nyköping för Melwins ultraljud. Efteråt storhandlade vi på Ica Maxi, vilket var riktigt jobbigt. Själva handladet gick bra, Melwin låg i kundvagnens babysäte och var hur glad och som helst, och tittade på allt i affären. Men när vi skulle betala började han gnälla så jag la över honom i bärselen eftersom han blir lugnare när han är nära. Men självklart krånglade vår kassa. Först gick rullbandet sönder så kassörskan fick knuffa ner allt, sedan gick vågen sönder så det gick inte att väga grönsaker och sådant, och till råga på allt gick det inte att blippa varorna tillslut. Och jätte lång kö = stressande. Så vi fick flytta över till en annan kassa. Helt perfekt med en ledsen bebis och hur mycket varor som helst. Hurra. Tillsslut kom vi äntligen därifrån, skapligt trötta. Nu ligger vi på soffan, har druckit cappucino och ätit dumle pepparkaka (världens godaste godis) och Melwin myser med sin pappa.


Melwin väljer ut sina favoriter ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar