tisdag 2 oktober 2012

tisdag

I natt var både jag och Melwin väldigt trötta, Han sov på Jockes bröst efter kvällsamningen och sov då i hela tre timmar innan han vaknade. Sedan var han hos mig resten av natten och vaknade ungefär var tredje timme. Vilket är jätte bra! Men trots att vi båda sov massor så kunde jag knappt hålla mig vaken under matningen, och Melwin var nästan tröttare och bara hängde över armen. När Jocke sedan vaknade på morgonen somnade både jag om och sov ett par timmar till medan pappa och son myste med varandra. Så skönt att sova! Trots att vi alla sov ovanligt mycket. Sedan höll vi oss i sängen hela förmiddagen och åt choklad och myste alla tre. Jag började även skriva på min förslossningsberättelse så den dyker upp senare i veckan. Vi kom upp runt 2 skulle jag tro, och då började vi plocka undan och fixa här hemma, och Melwin ville äta flera gånger om. Runt 4 kom vi på att vi trots allt behöver ett skötbord. Vi har haft skötbädden på tvättmaskinen, men den står för långt från handfatet och man behöver vatten.. Därför skrev jag ett inlägg på köp-och-sälj-sidan-0156 på facebook, och fick svar efter 5 minuter från en som bor på samma gata. Så efter vi promenerat bort och tagit ut pengar så hämtade vi ett skötbord, en till skötbädd och ett överdrag till (behövs mååånga, blir nedkissade hela tiden eftersom NÅGON är expert på att kissa så fort man tar av blöjan), vi fick till och med hjälp att bära hem det! Egentligen får det inte plats, så det ser lite trångt ut, men det funkar! Jockes kusin var över också, med ett par kassar kläder åt lillen.

Melwin hade en så lång vakenperiod idag att han fick inviga
spjälsängen där han låg och tittade på sin fina sängmobil och till
och med slog till den :)
Nu precis har Melwin fått sitt första bad! Vi hade pratat om att göra det idag, vilket passade utmärkt eftersom precis när vi skulle tappa upp badet så hittade vi den värsta blöjan vi någonsin skådat. Och då kan det vara bra att få tvätta av sig lite! Han såg lite förvånad ut när han hamnade i vattnet, men var inte helt missnöjd. Men när jag började tvätta honom högre upp gallskrek han! Och inte blev han nöjd när han kom upp till handduken heller. Så söt hahaha! Nu går Jocke omkring och sjunger för honom och de båda ser så nöjda ut så!






ren och fiiiin

Vi hade en väldigt mysig kväll igår. Man tror liksom att allt ska förändras när man får barn, och att man inte ska kunna umgås på samma sätt med varandra. Och det är klart att det är annorlunda! men man får ta sig tid med varandra när man kan. Till exempel har vi båda blivit noggranna med att faktiskt sitta ner vid matbordet och äta tillsammans, och inte äta framför tvn jämt. Och vi pratar mycket med varandra, och det känns liksom bättre än någonsin mellan oss! :D Igår hyrde vi till och med film, vi såg What to expect som vi även såg på bio när jag var gravid. Halva filmen såg vi själva, men sista biten var Melwin med, och det var så mysigt! Sådär mysigt och härligt att hela jag svämmar över, amningshormoner!
Världens finaste pappa <3

2 kommentarer: