måndag 8 oktober 2012

livet som nyfödd :)

De senaste dagarna har vi haft fullt upp, det blir lätt så med en nyfödd som alla vill träffa. I lördags var Jockes kompis Emil över, och även Jockes farfar med fru. Dessutom kom även gudmor Karin äntligen hit! Melwin var vaken under hela hennes besök, han var lite smågnällig men inte så farligt. Karin hade maaaassor med fina kläder med sig, i större storlekar, vilket är perfekt eftersom vi har så vi klarar oss med de små kläderna. Melwin fick dessutom två pyjamasar i storlek 50, vilket är bra eftersom han inte hade så små. De han hade innan var så stora att han nästan druknade i dom :) Karin var här i några timmar, sen följde jag, Jocke och Melwin med henne till tåget, då hon skulle åka hem igen. Det var bra för då kunde Melwin somna.

Hos gudmor :)
Igår söndag var vi och fikade hos mina föräldrar så att Melwin fick umgås med sin mormor, morfar och moster. Han var vaken nästan hela besöket och var så nöjd så. Sedan somnade han i min famn så satt och höll i honom, vågade inte lägga undan honom ifall han tänkte vakna. Det lilla pyret :) Sen åkte vi direkt till Jockes föräldrar och åt middag. Och helt otroligt nog så sov han hela tiden medan jag åt! Annars vaknar han alltid när jag inte kan ta hand om honom, som när jag äter, går in i duschen eller tänker blogga. Han sov hela kvällen där och vaknade bara ett par gånger för mat och byte av blöja. Däremot blev natten jobbig, han vaknade runt halv 12 och vägrade sedan somna om. Ingenting fungerade! Ammade typ konstant i 2 timmar, sedan lyckades han bajsa, så det var nog förklaringen till att han inte kunde sova, stackaren :) Sen lyckades vi söva honom vid halv 3 ungefär, skapligt trötta! Men som tur var vaknade han vara två gånger till efter det, och på morgonen tog Jocke honom så fick sova en liten stund extra :)

mormor :)
tröttmössa <3
farmor :)
Idag blev det rätt segt, eftersom vi var trötta. Melwin fick ligga på sin lekmatta och prata med sina gossedjur, medan jag klippte Jockes hår, det var välbehövligt. Har liksom inte hunnit klippa honom den senaste tiden, först var jag höggravid och sedan fick vi ju barn.. Sedan åkte vi över till Peppe, Kribbe och deras Tove. Tove reagerade så gulligt på Melwin gick fram och kollade försiktigt på honom och försökte hälsa, och gungade lite på hans bilbarnstol. Men hon tyckte nog att han var tråkigt som inte svarade! Så konstigt hur stor lilla Tove blev helt plötsligt, när Melwin är så liten! Men hon fyller ju snart 1 :) När vi kom hem fick Melwin äta, och sedan bada. Han skrek inte lika mycket den här gången! Och nu är han ren, inte för att bebisar blir så smutsiga, men han spyr så mycket så det kan vara skönt att bada då.




nybadad och rätt nöjd :)

Melwin har börjat vara vaken så mycket! Han brukar vara vaken runt tre timmar i streck på förmiddagen då han vill äta heeela tiden. Sen sover han ett par timmar innan han vill vara vaken lika länge igen och återigen äta konstant. Känner mig som en mjölkmaskin! Bara mata mata mata hela tiden. När han inte äter vill han antingen ligga nära och kolla på en, eller så ligger han och skriker på och drar i sina gossedjur. Som tur är så har vi fått låna ett babygym av Peppe och Kribbe som vi ska sätta upp imorgon, får se om han gillar det! Känner mig lite elak när han inte har något att göra... Men vad vill en bebis göra liksom? Han vill ju helst ligga nära en, men man kan ju inte sitta på soffan heeela dagen!
rätt mysigt på golvet när pappa spelar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar