måndag 8 april 2013

torsk med persiljesås

Ingredienser 

ett paket fisk (torsk)
sötpotatis
majs ( jag använder frusen eftersom den inte innehåller lika mycket salt som den på burk)

SÅS
persilja
smör
mjöl
kokspad

Steg 1

Börja mer att skala sötpotatisen och skiva i lagom stora bitar, skär även torsken i mindre bitar

Steg 2

Koka sötpotatis, fisk och majs tills potatisen är mjuk och torsken är vit och "faller isär"

Steg 3 

Häll ut vattnet men spara det, det behövs till såsen.

 

Steg 4

Smält smör och vispa i mjöl, späd med kokspadet och smaksätt med persilja.


Steg 5

Mixa allt till önskad konsistens!  Detta blev 10 portioner
  
  



Nästan det godaste hittills tyckte Melwin! Tillsatte bara en skvätt rapsolja innan servering. Till efterrätt fick han äppel-och jordgubbspurë.




  
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar