måndag 22 april 2013

kalops för stora och små

INGREDIENSER
-smör
-mjöl

-900 gram grytbitar (nötkött)
-ca 8-10dl vattem
-6 lagerblad
-15 pepparkorn
-6 morötter

Smält smör och vispa i mjöl, häll i vatten, kryddor och köttbitarna. Allt detta ska koka under lock på svag värme i ca 1,5 timme


 När ca 30 minuter av koktiden återstår, ha de skalade och skivade morötterna


Mixa. Jag mixade med ris men potatis går lika bra om man vill det. Jag hade ris mest för att Melwin aldrig smakat det förut. Detta blev ca 7 portioner till Melwin och även middag till mig och Jocke!


Första gången Melwin fick kalopsen tyckte han inte om det. Idag testade jag att späda maten lite med rysk yoghurt för att få lite rundare smak, och långsamt vänja honom vi kryddningen. Då gick det ned utan problem!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar