onsdag 8 maj 2013

Kyckling med grönsaker och couscous

INGREDIENSER

- kyckling
- äpple
- morötter
- fänkål
- aubergine

- couscous

SÅS
- smör och mjöl 
- kokspad
- grädde
- persilja

 Koka upp kycklingen tillsammans med lagerblad och pepparkorn. Skala och hacka under tiden morötter, äpplen och fänkål. Lägg i allt i kastrullen tillsammans med kycklingen.
Låt allt koka tills kycklingen är färdig och grönsakerna mjuka
Dela aubergine på mitten, pensla på med olja, och tillaga i ugnen på 220 grader i ca 30 minuter. Tillaga couscous enligt anvisning (utan salt till barn under året)
 När kycklingen och grönsakerna är klara, häll av vattnet (men spara det till såsen) och plocka av köttet från kycklingbenen.
 Gör såsen:
Smält smör och vispa i mjöl. Häll i kokspad och grädde om det önskas. Smaksätt med persilja. Koka upp
 Mixa allt till önskad konsistens. Detta blev ca 14 Melwinportioner
Nam nam nam! Minsta lilla droppe glufsade bebisen i sig. Muuums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar