torsdag 30 maj 2013

att flytta eller icke flytta, det är det som är frågan

vi har fått möjligheten att kanske byta lägenhet med några som har en trea. Det är en fin och stor lägenhet som vi alla gillar. Den är på 80 kvadrat och vi är helt säkra på att vi skulle trivas jättebra där. Problemet är att det är en trappa upp. Så vi är båda lite i valet och kvalet, hur ska vi göra?


FÖR-OCH NACKDELAR MED VÅR LÄGENHET


FÖRDELAR

- Stor och rymlig, mycket plats för Melwin att springa runt på
- UTEPLATS. En väldigt fin och lagom stor uteplats med staket runt. Den är avgränsad från de andras och ger lite av en radhuskänsla. Perfekt för bebis att krypa runt på!
- Barnvänligt område, inte så mycket bilar som kör här inne, stora gräsmattor och en bra lekpark.
- och vi trivs såååå bra!

NACKDELAR

- Att det är just en tvåa. Det är ingen långtidslösning eftersom Melwin behöver ett eget rum så småningom
- Kallhyra. Det är ett stort minus (lika stort minus som uteplatsens plus). Att aldrig veta vad elräkningen blir är väldigt stressande och den blir VÄLDIGT hög på vintern. Så där hög att det knappt är värt att betala för en tvåa.
- Litet kök som inte har tillräckligt med avställningsytor

FÖR- OCH NACKDELAR MED TREAN

FÖRDELAR

-Stor och rymlig, mycket plats för Melwin att springa runt på. Dessutom är den på 80kvadrat, många treor är lika stora som vår lägenhet. I så fall skulle vi flytta till en lika stor lägenhet men med fler rum.. Men den här är både större och har ett till rum!
- Eget rum till Melwin! Det skulle innebära ett ställa att lägga alla leksaker och vi skulle kunna bo där lääänge.
- Varmhyra! Även om lägenheten är mycket dyrare än vår, så jämnar det ut sig om man tar med elräkningen i beräkningen. Den här månaden låg elräkningen på  1800 kronor, och då var den LÅG. Så om man räknar med elen så blir inte trean mycket dyrare.
- Många barnfamiljer bor där, med smååå barn.
- Närmare till mataffär och busstationen!
-Stort kök
- Torktumlare
- Stor garderob inne med möjligheten att bli ett musikrum till Jocke........... 

NACKDELAR

- Ingen uteplats. MEN balkong som man får grilla på...  Samtidigt, är det mer värt att ha ett rum till Melwin, eller ha möjligheten att sitta på sin egen gräsmatta? Och vem vet hur lång tid det faktiskt tar att få tag i en trea i trobos kösystem? Kanske är det bättre att bo i en trea och fortfarande stå i kö tills drömlägenheten dyker upp...
- En våning upp, vilket innebär trappa. Trappan är på utsidan så man har egen ingång. Orkar man dra barnvagnen uppför trappan? Alternativet är att ställa barnvagnen i förrådet, men om Melwin sover då? Samtidigt lär vi inte flytta NU och eftersom Jocke är hemma i höst är det han och inte jag som får släpa vagnen.
- Hyran. Hyran är ungefär  2500 kronor högre än våran, men om man lägger dit elräkningarna (vi räknar med vinterhalvåret) så hamnar vi nästan på samma summa, och det är mer värt att betala det priset för en trea. Däremot är det något billigare att bo kvar här under sommaren eftersom det är betydligt billigare då.  Men å andra sidan skulle vi veta kostnaden för varje månad, och slippa den chocken.



Jag tycker nog att  nackdelarna med trean är större än nackdelarna med tvåan. Däremot har trean så många positiva saker som väger upp... när vi var där och tittade tänkte vi inte ens på att den saknade uteplats, så mysig var den! Så det lutar åt en flytt. Nu gäller det att dom faktiskt vill byta också! Och de vill dom, de ville bo just på Järnåldersvägen..

-

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar