måndag 5 augusti 2013

sånt man kommer skratta åt i vinter

 Så, då var min första riktiga husvagnssemester avklarad. Och jag kan säga att det faktiskt gick riktigt bra, och det var såt trevligt. Vi var iväg i en vecka, vilket var lite längre än planerat. De första dagarna var vi hos Jockes mormor och morfar utanför Flen. Vi "övningscampade" där, tränade på att sätta upp förtältet osv. Vi fick huuur mycket god mat och fika som helst där, och vi hade jättetrevligt. Andra kvällen kom Jockes familj dit med husvagnen också, på vägen hem. Jättmysigt :)
På onsdagen åkte vi vidare mot Malmköping för att campa på riktigt. Vi stannade där i fyra dagar innan vi åkte hem igen. Jag tror nog att detta med husvagnssemester är något vi kommer att fortsätta med, det gick mycket bättre än planerat. Det är verkligen härligt att ta varje dag som den kommer och inte ha massa måsten, även härligt att inte ha bestämt i förväg när man ska åka hem, utan göra det när det känns bra. Intressant också att se kulturen på en camping, och testa massa nya saker. Det roliga med att bo i en husvagn är att det som man tycker är skönt de första dagarna, är det man längtar bort från de sista dagarna. Till exempel att man bor så litet vilket innebär att det inte är så mycket att städa = blir tillslut trångt, speciellt eftersom Melwin inte har så mycket utrymme så man måste ständigt vakta på honom. Man har inga direkta måsten förutom den minimala disken man gör av med = man saknar en egen toalett och dusch. Man behöver inte hålla på och tvätta o hänga tvätt = man inser de sista dagarna att man inte packade ner tillräckligt med underkläder. Sedan att vi hade myrinvasion och fick sanera såväl barnvagn och säng,  som kaffemaskin och micro, gjorde att det var rätt skönt att komma hem. Skönt att komma bort från tvn också, annars blir det lätt så att man fastnar framför den, men nu fick vi massa tid att bara umgås, hela familjen! Avslappnande också, inte så mycket teknik runt en.
Vi hann med ganska mycket under veckan också, förutom allt sittande, solande, ätande och turistande. En dag åkte vi med museispårvägen eftersom det fanns en station precis vid vår husvagn. Det var en mysig tur mot sjön och sedan till ett museum. Vi hade egentligen inte tänkt gå av där (vi tog inte ens med oss skötväska eftersom tågturen bara skulle ta 30minuter) men eftersom dom inte tog kort på tåget var vi tvungna att gå av och betala vid museet och passade då på att titta in. Bussdelen var faktiskt riktigt intressant. En dag var vi över till Jockes farmors camping där vi fikade och fick middag. Ett besök på en kakfabrik hann vi med också (YAAAY). Mycket promenerande i den mysiga staden Malmköping, med en underbar bebis som pratar med allt och alla
En av de roligaste sakerna vi gjorde var att åka till Sagostigen. Det var egentligen lite sådär halvspontant, eftersom vi egentligen var osäkra på om Melwin var tillräcklig stor för att uppskatta det. Men så en dag var det helt vidrigt varmt, och Melwin var helt överhettad. Det är svårt att få det riktigt svalt i en husvagn och förtält när solen ligger på, så han kunde inte somna efter lunch. Efter några timmar med en varm och övertrött bebis packade vi ner oss i bilen och då somnade han på en gång. Då kunde vi lika gärna åka någonstans så då blev det Sagostigen. Vilket visade sig vara helt rätt beslut! Själva stigen var i skogen, vilket innebar skugga = underbart. Sedan att man lite här och var kom fram till små stugor med sagofigurer och sagor, gjorde det hela lite intressantare. Mycket att titta på här och var i skogen, och det var riktigt mysigt. Vi åt glass på ett tillhörande Café och besökte den fantastiska lekparken! Lite tråkigt att vi var för gamla för att testa något, och Melwin var för liten för något annat än att gunga. Men vi kommer helt klart att åka dit igen, när Melwin är lite större.
Sista kvällen lyckades vi äntligen med att grilla, eftersom vädret innan varit lite halvrisigt. När Melwin somnat för natten  tittade vi på en skräckfilm vi lånat uppe på receptionen och mitt i allt blev det värsta ovädret med åskar och blixtar samtidigt. Det hade varit riktigt häftigt om man inte suttit i en husvagn, man kommer liksom lite för nära då. Speciellt eftersom det började spöregna också, och då blev det lite stressig eftersom vi var tvungna att stabilisera upp taket i förtältet och vika upp presenningen  på golvet eftersom den inte var tillräckligt lång, vilket innebär att det kan rinna in vatten. Att det rinner in vatten är inte så kul, det upptäckte vi tidigare i veckan. Men den här gången gick allt bra, och tältet hann torka till ihoppackandet morgonen efter.
Det har varit en underbar vecka med mycket skratt och tårar (ni vet, sånt man kommer leva på i vinter och skratta åt, typ: "minns du när vi fick springa med en skitarg bebis i spöregn medan vi var så hungriga att vi trodde att vi skulle dö?") Även fast det är skönt att vara hemma igen, så ser jag redan fram emot nästa år. Och att kunna gå och köpa nybakat bröd varje morgon är ju bra härligt, att Melwin dessutom tog sina första steg på gräsmattan nere vid vattnet glömmer jag aldrig

HOS JOCKES MORMOR OCH MORFAR




MALMKÖPING
lite musik i förältet

väntar på spårvagn

åka åka

gammal buuuss

bebis får smörgås och saft eftersom mamma och pappa var rebelliska och struntade i skötväskan

KAKOR!


kvällsmys
 SAGOSTIGEN
"tittut"



hihihihihihi
 SISTA KVÄLLEN

nakenfis


mys innan läggdags


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar