söndag 18 augusti 2013

början på slutet

Imorgon är det första dagen på min sista vecka som mamaledig. Sorgligt men sant. Tiden gick fort, men nog har vi haft kul!
Som den här veckan, oj vad saker vi gjort! På måndagen, efter alla morgonbestyr, promenad och lunch, blev vi lite spontant överbjudna på fika hos Anne och Agnes (den sistnämnda fyllde 1 samma dag). Det här var nog första gången som barnen verkligen lekte, de kröp runt på golvet och hade sig. Hur söta som helst. Men lite jobbigt är det när barn som är "jämngamla" börjar fylla 1 år! Nästa månad är det våran bebis tur...

I tisdags var jag och Carl-David i Flemingsberg och tittade på skolan och tog en mysig fika. Länge sedan som vi umgicks på det sättet, fick lite deja vú från gymnasiet! På onsdagen träffade jag och Melwin Natta, vi fikade och tog en lång promenad genom Vagnhärad och pratade. Roligt att ha någon som bor så nära, vi ser till och med deras uteplats från vår lägenhet! Hehe. På kvällen kom Emil förbi, och det är ju alltid lika trevligt.

På torsdagen hälsade jag och Melwin på en ny liten kompis som jag har hittat åt honom (facebook såklart :) :) ) en liten söt Noel på 7 månader, och hans mamma Emma. Vi hade jättetrevligt och fikade hemma hos dom i deras fina nybyggda hus (avis; japp). Barnen verkade också uppskatta varandra, de kröp omkring, drog varandra i håret, och Melwin försökte kramas (alltså petas i ögonen) och tog Noels leksaker. Tur att Noel inte blev ledsen hehe. Sedan tog vi en promenad eftersom båda barnen behövde sova.
På kvällen for vi ner till Trosa eftersom det var veteranbilsträff (alltså en anledning att äta glass), det var massa bilar och folk, och Melwin hade på sig sin fina raggartröja som han fått av sin morfar, så han och Jocke kunde matcha.


I fredags kom min mamma över på fika och stannade ett tag. Hon hade med sig en ny bil till Melwin (hans favorit har gått sönder och han blir så arg på lastbilen som välter hahha) som är jätteenkel för honom att leka med. På kvällen kom Emil och vi kollade först på en äckligt blodig film, och sedan på Trassel! Trassel var så bra :)
Igår var vi hemma hela dagen, vi städade och så. Jockes mamma, syster och systers kille kom över i omgångar under dagen, och på kvällen kom Natta och Tobbe förbi med barnen. Barnen var helt tokiga och kastade bollar överallt, så gulliga! Melwin hade lite svårt att vara med i leken eftersom han är så liten, men han satt och tittade på :) (och var i vägen)

Idag har vi ingenting planerat, jag ska måla lite fler saker till Melwis rum bara. Kanske att vi går någon promenad sedan när Melwin ska sova. Skönt att inte ha något planera faktiskt.
Melwin har lärt sig massa nytt denna vecka också, i fredags ställde han sig upp utan stöd för första gången (alltså inte mot någon möbel) och släppte även taget mot bordet och gick iväg själv. Förut har vi alltid ställt honom mellan oss och sagt "koooom Melwin" men nu valde han själv att gå! Men han kryper fortfarande om han ska någonstans eftersom det går fortare.
Dessutom har han börjat sova bättra (peppar peppar), denna vecka har han sovit mer än 5 timmar i streck i tre nätter!!! Det händer liksom inte. En natt sov han dessutom i sitt rum hela natten, han vaknade bara två gånger, (när vi fortfarande var vakna) och sov sedan i sju timmar! Helt otroligt


mitt nya skrivbord där jag nog kommer ägna större delen av min tid framöver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar