tisdag 1 oktober 2013

hur det är att leva med en ettåring

I fredags fyllde vår underbara lilla kille hela 1 år. Dagen började med att Melwin fick öppna sina paket i sängen, han fick en duplo-bil, leksaksratt med ljud och ett pussel. Han blev jätteglad och ville inte äta frukost utan sina nya leksaker. Jag var i skolan under dagen, men kom hem innan middagen så att vi kunde leka lite och äta ihop, efter maten åt vi alla en varsin mumsmums. Melwin tyckte såklart att det var jättegott och var sedan pigg och speedad resten av kvällen. När han väl somnade så tapetserade vi hans rum! Vi hade målare där hela veckan som fixade väggarna och taket och tapetserade hela rummet förutom ena väggen. Vi ville ha en fondvägg så den fick vi göra själva, och det blev sååå bra!
öppna pakeeet
frukost

muuums


sååå nöjd
På lördagen hade vi ett kalas med alla släktingar. Min mormor kom förbi på förmiddagen och lämnade paket. Vid 14 hade vi kalas och det blev väldig fullt i lägenheten. Melwin fick hur mycket fina leksaker som helst och en del kläder Jag tror att han hade kul och blev jättenöjd, massor av fika fick han också :)
stolt

finaste killen


nya favoriten, en kopia av hunden Puma :)



tårtaaaaaaa
<3
Idag hade vi Melwins ettårskontroll, stora killen väger nu 10215 gram och är 75 cm lång, vår lilla medelbebis! Han är precis medel av allt :) Han fik sprutor idag också, han blev lite ledsen under själva sticket men var sedan hur glad som helst och sprang omkring. BVC-sköterskan blev så förvånad över allt han kunde också, han visade henne att han vet var lampknappen sitter och att man kan "tädda" (tända) den. Han sa flera andra ord och sköterskan tyckte att han var ovanligt duktig med språket för sin ålder! Jag vet, lite skryt, men vem ska annars skryta om sin bebis en mamman själv? Jag är så stolt över honom, och jag skulle tycka att han var lika duktig oavsett vad han kunde <3 Nu kan han säga: Mamma, pappa, lampa, titta (favoritordet), vovve, tädda (tända), äde (vad är det) och tutte :) Han förstår mycket mer än vad man tror också, och om jag säger att han ska lämna pappas mobil till pappa - så går han och gör det! Det är så häftigt vad fort barn lär sig! Annars ägnar han dagarna åt att springa omkring och vara allmänt busig, precis som det ska vara!  sover han bättre nu, och äter välling en gång per natt, ibland ingen gång! Han sover nu 4-10 timmar i streck, vilket innebär att han ibland sover nästan hela natten. Nu ammar vi nästan inte längre, och det har gått en vecka sedan senaste amningen, så kan nästan säga att vi har slutat nu :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar